Ennätyshelle sulki museoita ja gallerioita Lontoossa

Etelä- ja Länsi-Euroopassa vallinnut poikkeuksellinen lämpöaalto on nostanut ilman lämpötilat Brittein saarilla kaikkien aikojen ennätyslukemiin. Tukahduttava kuumuus on etenkin erityisryhmille vaarallista ja kaikille helteisiin tottumattomille epämiellyttävää niin sisä- kuin ulkotiloissa. Lontoossa ennätykselliseen yli 40 celciusasteen (40 oC) kuumuuteen noussut lämpötila on johtanut paitsi julkisen liikenteen rajoituksiin myös kulttuuripalvelujen erikoisjärjestelyihin.

British Museum oli yksi kulttuurilaitoksista, jotka rajoittivat aukioloa helleaallon takia. Kuva: British Museum.

Julkisen ja yksityisten palvelualojen ammattiliitto edellytti, että galleriatilat suljetaan tai ainakin aukioloaikoja rajoitetaan, kun sisälämpötilat nousevat yli 30 asteeseen. Toimenpiteellä edistetään sekä asiakkaiden että ennen kaikkea pitkiä aikoja kuumissa gallerioissa työssä olevien hyvinvointia.

Poikkeuksellisesti aukioloaikoja lyhennettiin ainakin Victoria ja Albert -museossa ja British Museumissa.

● Harris, Gareth. 2022. The Art Newspaper, 20.7.2022;  London museums close galleries as temperatures reach record high (theartnewspaper.com)