Havaijilaistaiteilijan kosmetiikalla maalatut taulut loistavat kirkkaina

Tauluja voi maalata monilla tekniikoilla ja mitä moninaisimmilla pigmenteillä. Havaijilla työskentelevä Danielle Rush lisää palettiin vielä uuden menetelmän, jollaista ei gallerioissa ole nähty. Rush käyttää maalauksissaan kosmetiikkaa, joka on hänelle tuttua entisestä ammatistaan. Danielle Rush on toiminut 20 vuoden ajan Hollywoodissa elokuva- ja televisioesiintyjien maskeeraajana, ja erityisesti viihde- ja tanssiohjelmien meikeissä käytettävät kirkkaat ja säihkyvät värit ovat hänelle tuttuja.

Danielle Rush. IlluminatedArt. Kuva: illuminatedarthawaii.com

Mittavan Hollywood-uran jälkeen Danielle Rush muutti Havaijille, ja lapsen synnytettyään hänen elämänsä rutiinit muuttuivat tyystin. Uusi ura taiteilijana alkoi ajatuksesta kokeilla taulujen maalaamista meikkien avulla. Tieto kosmetiikan kemikaalien ominaisuuksista havahdutti Rushin ajatukseen uudenlaisesta ja omintakeisesta ”hohtavien taulujen” tyylisuunnasta, joka olisi kuvataiteessa uutta.

Akryylivärien ominaisuuksia Rush muuttaa kosmetiikkaväreillä, jotka korostavat kuvaa niin, että esimerkiksi pilvien tai veden yksityiskohdat näyttävät “ponnahtavan ulos” maalauksen pinnasta saaden maalauksen loistamaan kirkkaana. Työn ensi vaiheena on valokuvan painaminen kankaalle, ja kuvan yksityiskohtia korostaakseen Rush käyttää akryylipigmenttiin sekoitettuja kosmetiikkavalmisteita korostamaan kuvan yksityiskohtia. Meikkikerros syventää valoja ja varjoja luoden kolmiulotteisen ja liikettä jäljittelevän vaikutelman.

● Mendoza, Jim. 2022. HawaiiNewsNow, 23.7.2022; Hawaii artist who paints with makeup is breaking the rules of traditional art (hawaiinewsnow.com)

● IlluminatedArt. Make Up on Canvas, 2022; Hawaii Art | Illuminated Art Hawaii