Viimeinen ehtoollinen modernina veistoksena

Abstrakti teos yli 50000 tietokonenäppäimestä

Renessanssiajan kuuluisimman taiteilijan, myös monipuolisena tiedemiehenä ja nerona tunnettavan Leonardo da Vincin (1452–1519) maalaus Viimeinen ehtoollinen on saanut modernin – ja mitä modernimmasta materiaalista tehdyn – veistosmuodon. Taiteilija Peter Barnes muovasi Jeesuksen ja 12 opetuslasta romutettujen tietokoneiden kirjain- ja numeronäppäimistä, joita teoksen mosaiikkiin tarvittiin yli 50’000.

Peter Barnes. The Last Supper. The Holy Trinity Church, Minchinhampton, Englanti. Kuva: StroudTimes.

Abstraktissa, kolmiulotteisessa teoksessa on henkilöhahmojen pinnoille muodostettu kirjainnäppäimistä myös raamatullisia lauseita.

Barnesin teos pääsee julkisuuteen ja asianmukaisesti hengelliseen ympäristöön.  Mosaiikkiveistos on nähtävillä ja ihmeteltävänä Minchinhamptonin Holy Trinity Church -kirkossa, Lounais-Englannissa, Gloucestershiren kreivikunnassa.

Leonardo da Vincin aito Viimeinen ehtoollinen (tai Pyhä ehtoollinen) on Italiassa, tarkemmin sanottuna Milanon Santa Maria delle Grazie -kirkossa.  

● Bigwood, Matt. 2022. Stroud Times, 27.7.2022;  The Last Supper, a heavenly sculpture made from keyboard keys, goes on display | Stroud Times

Katso myös:

Samonthraken Nike Lego-veistoksena. Taiteen maailmasta, 11.7.2022; https://wordpress.com/post/taiteenmaailmasta.com/115