Pierce Brosnan on myös taidemaalari

Filmitähti ”perustaa studion jokaiseen pysähdyspaikkaan”

Monista kassamagneettielokuvista, etenkin neljästä James Bond -filmistä ja hyvän mielen perhedraamoista kuuluisuuteen noussut elokuvanäyttelijä Pierce Brosnan aloitti maalausharrastuksen 16-vuotiaana, ja hän suunnitteli graafisesta alasta ammattiakin. Mutta sitten elokuva vei ajan ja toi myös kuuluisuutta ja hyvän toimeentulon. 1980-luvun lopulla, silloisen vaimonsa Cassandra Harrisin syöpäsairauden edetessä hän aloitti maalaamisen uudelleen saadakseen mielestään sairauden aiheuttaman painolastin, kivun ja pelon.

Pierce Brosnan studiossaan signeeraamassa 100 vedoksen erää teoksestaan Earplugs. Kuva: Instagram, piercebrosnanofficial.

Tätä nykyä kuvataide on olennainen osa Brosnanin elämää, ja omien sanojensa mukaan parhaita hetkiä harrastus tarjoaa, kun hän saa taiteilla yhdessä 21-vuotiaan poikansa Paris Brosnanin kanssa. Nykyisin näyttelijä Brosnan ”perustaa studion joka paikkaan”, mihin elokuvanteko tähden viekin. Brosnanin maalauksien tyylisuuntaa on luonnehdittu pop-taiteeksi.

Self Fish. 1987. Taiteilija: Pierce Brosnan. Kuva: Pierce Brosnan.

Menestystäkin Perce Brosnan on saanut, ainakin jos taulun myyntihintoja tarkastelee. Bob Dylanin muotokuvasta maksettiin huutokaupassa 1.4 miljoonaa dollaria. Vaikka Brosnanin kuvataidetuotanto on hyvin henkilökohtaista ja vain harvojen tiedossa, hänen teoksiaan on ollut näyttelyissäkin. Keväällä 2023 Piece Brosnanin tauluja on laajassa näyttelyssä Los Angelesissa Seasons L.A. -galleriassa.

Dylan. 2017. Taiteilija: Pierce Brosnan. Kuva: Pierce Brosnan.

Pierce Brosnan on vuonna 1953 Irlannissa syntynyt, Yhdysvaltoihin muuttanut (sai kansalaisuuden vuonna 2004) näyttelijä, joka tunnetaan parhaiten nimiroolista neljässä James Bond -elokuvassa. Muita Brosnanin menestysfilmejä ovat muun muassa Dante’s Peak, Ghoast Writer, Matador, Seikkailija Thomas Crown, Mamma Mia. Viimeisin pääosa hänellä oli vuonna 2021 ensi-iltansa saaneessa, Renny Harlinin ohjaamassa elokuvassa The Misfits.

● Pierce Brosnan. The Artist; https://www.piercebrosnan.com/artist/in-the-studio/

● Batycka, Dorian. 2022. Artnet News, 23.9.2022; Painting Helped ‘James Bond’ Star Pierce Brosnan Cope With Grief. Now, an L.A. Gallery Will Show the Actor’s Deeply Personal Art | Artnet News