Sir Ringo Starrin Rauha ja rakkaus -veistoksilla rahaa hyväntekeväisyyteen

Ex-Beatlen tervehdys on yleismaailmallinen symboli

Kaikkien aikojen tunnetuimmaksi ja menestyksekkäimmäksi rock-yhtyeeksi aikanaan kohonneen The Beatles -yhtyeen rumpali Ringo Starr jatkaa edelleen aktiivista esiintyvän muusikon työtään. Tämän lisäksi Sir Ringo tunnetaan panoksestaan hyväntekeväisyystyössä. Uusimpana panoksena Ringo Starrin suunnittelemasta ja miehen itsensä näkyvästi lanseeraamasta Peace and Love eli Rauha ja rakkaus -veistoksesta valetaan 500 kappaleen erä, joka tulee myyntiin brittiläisen Julien’s Auctions -huutokauppakamarin kautta. Pienoisveistos esittää luonnollisessa koossa Ringon jo vuosikymmenien ajan käsimerkillään esittämän tervehdyksen, joka miehen oman tulkinnan mukaan välittää viestin positiivisuudesta ja valosta.

Peace and Love, Rauha ja rakkaus. Suunnittelija: Ringo Starr. Kuva: Julien’s Auctions.

Korkeudeltaan 25-senttisestä veistoksesta valetaan ruostumattomasta teräksestä 250 kappaleen erä, ja saman verran veistosta valetaan myös pronssisena. Teräksisen veistoksen hinta on 4’200 puntaa (noin 4’800 euroa), ja pronssiveistos maksaa 1’600 puntaa (1’860euroa). Veistoskauppaan kuuluu myös Ringon omakätinen allekirjoitus ja todistus veistoksen alkuperäisyydestä.

Rauha ja rakkaus -veistoksista saadut myyntitulot ohjataan Lotus Foundation -säätiölle, jonka toimialaan kuuluu vähäosaisten kuten asunnottomien ja erityisryhmiin kuuluvien ihmisten ja myös kaltoin kohdeltujen eläinten auttaminen.

Ringo Starr ja jo vuosikymmenien ajalta tutuksi tullut rauhantervehdys. Kuva: Spotify.

Ringo on lahjoittanut suunnittelemansa Peace and Love -tervehdyksen parimetrisenä veistoksena nykyisen kotikaupunkinsa Los Angelesin Beverly Hillsin kaupunginosaan.  

Ringo Starr aateloitiin vuonna 2018, ja musiikkimaailman arvostamaan Rock and Roll Hall of Famen jäseneksi Ringo valittiin musiikillisen soolouransa ansioista vuonna 2015. Tätä nykyä 82-vuotias Sir Ringo Starr on edelleen aktiivisesti kiertueita tekevä muusikko, kuten myös toinen vielä elossa oleva Beatles-yhtyeen jäsen, Sir Paul McCartney.

● BBC News, 22.11.2022; Peace and Love: Sir Ringo Starr to sell statues of ‘iconic symbol’ – BBC News