Sveitsiläistaiteilija toi valoiloa Kiovan rakennuksiin

Joulun valotaiteesta toivoa Ukrainalle ja maailmalle

Sveitsiläinen taiteilija Gerry Hofstetter tuli avustajineen ja kollegoineen joulun alla Ukrainan pääkaupunkiin Kiovaan loihtiakseen kaupungin keskeisiin julkisiin rakennuksiin joulun ajaksi ennen näkemättömiä valotaideteoksia.

Christmas Lights for Hope (Toivon jouluvalot) -valoteosten kuviot esittävät joulun teemoja sekä ukrainalaisille tärkeitä kansallisia symboleja. Arvorakennukset ovat valaistuina kolmen joulupyhän ajan iltaisin kello 16–22.

Sarjasta Christmas Lights for Hope. (1). Taiteilija: Gerry Hofstetter. Kuva: Ukrainska Pravda, 24.12.2022.
Sarjasta Christmas Lights for Hope. (2). Taiteilija: Gerry Hofstetter. Kuva: Ukrainska Pravda, 24.12.2022.
Sarjasta Christmas Lights for Hope. (3). Taiteilija: Gerry Hofstetter. Kuva: Ukrainska Pravda, 24.12.2022.

Tarkoin ennalta suunnitellun hankkeen toteutuksen mahdollisti yhteistyö, jossa olivat mukana Sveitsin suurlähetystö sekä Ukrainan kulttuuri- ja viestintäministeriö ja sisäministeriö sekä Ukrainan taide- ja taidekoulutuksesta vastaava hallinto.

● Ukrainska Pravda, 24.12.2022; Kyiv’s historical buildings illuminated by Swiss artist; https://www.pravda.com.ua/eng/news/2022/12/24/7382167/