Rolling Stones -kitaristi Ronnie Wood on myös kuvataiteilija

Maailman tunnetuimpiin, menestyksekkäimpiin ja pitkäikäisimpiin rock-muusikoihin lukeutuvan englantilaisen Rolling Stones -yhtyeen kitaristi Ronnie Wood (syntyjään Ronald David Wood) on monipuolinen taiteilija, jonka kyvyt eivät rajoitu musiikkiin. Wood on jo vuosien ajan tullut tunnetuksi myös taiteilijana, jonka tauluja on ollut näyttelyissä. Ja taulut ovat myös käyneet hyvin kaupaksi. Vuonna 2022 Ronnie Woodin kuvataiteen kaupallinen menestys oli suurempaa kuin koskaan aikaisemmin. Vuoden aikana rokkarin taidetta myytiin ensimmäisen kerran yli miljoonalla punnalla, ja jopa reippaastikin yli miljoonalla. Yhteensä Ronnie Woodin taulujen myyntihinnat kohosivat yli 1.4 miljoonaan puntaan eli noin 1.7 miljoonaan euroon (1).

Ronnie Wood ateljeessaan. Kuva: Instagram / MIrror.co

Woodin taulujen aiheista yleisimpiä ovat muusikkoystävien ja -kollegoiden muotokuvat, mutta hänen töidensä skaala ulottuu realistisiin maisemamaalauksiin ja jopa vanhojen mestarien teosten kopiointiin (josta esimerkkinä uusin, Rembrandtin Myrsky Genesaretinjärvellä) (2).

Wall Study – Mick 2021 Edition. Taiteilija: Ronnie Wood. Kuva: Ronnie Wood Art Shop.
Eel Pie – Thames View. Taiteilija: Ronnie Wood. Kuva: Ronnie Wood Art Shop.

Vuonna 1947 syntynyt Ronald Wood opiskeli 1960-luvulla, ennen muusikon uraansa, Ealing Art Collegessa, eli opinahjossa, jossa ovat taiteen kannuksia hankkineet myös Queen-yhtyeen legendaarinen, nyt jo edesmennyt laulaja Freddie Mercury sekä The Who -yhtyeen kitaristi-lauluntekijä Pete Townsend. Muusikkona Ron Wood nousi yleisön tietoisuuteen ja samalla maineeseen The Small Faces, Faces ja Jeff Beck Group -yhtyeissä. The Rolling Stonesin kitaristina hän aloitti ensin tuuraajana ja vakituisena jäsenenä vuodesta 1976 alkaen. Aktiivisen kuvataideharrastuksen hän aloitti uudelleen 1980-luvulla, ja siitä lähtien maalaus on ollut Ronnie Woodille tärkeä osa elämän tasapainon ylläpidossa (3).

● (1). Bryant, Tom. 2023. Mirror, 10.1.2023; Ronnie Wood’s paintings make Rolling Stones rocker £1 million in a year – Mirror Online

● (2). The Official Ronnie Wood Online Art Shop; https://shop.ronniewood.com/

● (3). Ronnie Wood – Wikipedia; https://en.wikipedia.org/wiki/Ronnie_Wood