Google juhlistaa Pakistanin itsenäisyyttä delfiinilogolla

Hakukonejätti Google juhlistaa maailman suurimman islamilaisen valtion Pakistanin itsenäisyyspäivää (14. elokuuta) vaihtuvan logonsa delfiiniä esittävällä kuva-aiheella. Kuvan jokidelfiini, tarkemmin induksendelfiini (Platanista minor; paikallisilla kielillä Bhulan), on harvinainen ja uhanalainen valaslaji, jota tavataan maailmassa vain Indus-joessa Pakistanissa.

Googlen logo 14.8.2023. Pakistanin 77:s itsenäisyyspäivä. Induksendelfiini (Platanista minor). Kuva: Google.

Pakistan itsenäistyi parinsadan vuoden brittihallinnosta pitkän ja verisen sodan jälkeen. Jättivaltio jakautui vuonna 1947 kahdeksi itsenäiseksi valtioksi: uskonnoltaan hindulaiseen Intiaan ja muslimivaltio Pakistaniin. Intia juhlii itsenäisyyttään päivää Pakistania myöhemmin, elokuun 15. päivänä.

Molemmat nyt 77-vuotiaat itsenäiset valtiot ovat väkiluvultaan todellisia jättiläisiä. Intia on kuluvan kesän aikana noussut väestöltään maailman suurimmaksi valtioksi yli 1.4 miljardilla asukkaalla, ja Pakistan on viidenneksi suurin noin 250 miljoonalla kansalaisellaan.

● Livemint, 14.7.2023. Google Doodle celebrates Pakistan’s 77th Independence Day with dolphin artwork, Here’s why; https://www.livemint.com/news/world/google-doodle-celebrates-pakistans-77th-independence-day-dolphin-artwork-heres-why-11691973826553.html