Näyttelijä Sharon Stone on aktiivinen taidemaalari

Kohuttu ja kehuttu näyttelijä ja Hollywood-filmitähti Sharon Stone on jo pitkään harrastanut kuvataidetta, etenkin akvarellimaalausta. Töitään hän ei ole tuonut näyttelyjen kautta julkisuuteen, mutta sosiaalisen median kautta näyttelijättären ystävät ja ihailijat ovat saaneet tauluihin tutustua. Useimmat Stonen teokset ovat abstrakteja ja hyvin värikkäitä. Joulun alla (21.12.2022) Sharon Stone julkaisi Instagram-tilillään laajan kokoelman töitään otsikolla Latest paintings (Uusimpia maalauksia), lisäten juhlakauden toivotukset ”Loving it, Happy Holidays”. Kuvakavalkadi on nähtävissä MailOnline -lehden sivustolla (1).

Sharon Stonen akvarellimaalaus. Kuva: Sharon Stone / Instragram.

Kohdeyleisö näyttää ottaneen maalaukset hyvin vastaan. Terveiset ja kehuvia arvioita ovat julkaisseet niin näyttelijäkollegat kuin New York Magazine -lehden taidekriitikkokin (1).

Sharon Stone työskentelee kotistudiossaan. Kuva: Sharon Stone / Instragram.

Sharon Stone on yhdysvaltalainen, vuonna 1958 syntynyt näyttelijä ja filmitähti, joka nousi kansainväliseen kuuluisuuteen etenkin Basic Instinct, vaiston varassa -elokuvan pääosasuorituksellaan. Pitkällä urallaan hän näytellyt yli 60 elokuvassa. Hän asuu (yhdessä neljän adoptiolapsensa kanssa) ja harrastaa taidemaalausta kotiateljeessaan Hollywoodin Beverly Hillsissä.

Sharon Stone opiskeli Pennsylvaniassa, Edinboro State University -yliopistossa, jossa hän suoritti taidealan ja luovan kirjoittamisen tutkinnon. Elokuvauransa hän aloitti pienessä sivuosassa Woody Allenin Stardust Memories -filmissä, ja tämän jälkeen hän sai rooleja vähälle huomiolle jääneissä elokuvissa. Läpimurto laajaan julkisuuteen tuli vuonna 1990 Total Recall -elokuvassa. Jo koulun jälkeen nuori Sharon oli saanut töitä mainoskuvauksissa, ja läpimurtoelokuvan jälkeen mallin töiden huipentumana oli poseeraus Playboy-lehdessä. Uskalias esiintyminen toi hänelle pääosan eroottisesti latautuneessa Basic Instinct -filmissä (1992). Tämän jälkeen elokuva-alan ja suuren yleisön tuntema ja tunnustama Stone sai hyviä rooleja monissa filmeissä yhdessä kirkkaimpien tähtien kanssa. Kriitikoiden kiistattoman arvostuksen Sharon Stone sai kuitenkin vasta suorituksestaan Casino-filmissä (1995), joka toi hänelle ehdokkuudet sekä Golden Globe– että Oscar -kilvoissa. Vuonna 1995 hän sai tähden Hollywoodin Walk of Fame -kadulle (2).

● (1). Sackman, J & Marks, B. 2022. MailOnline, 22.12.2022; Sharon Stone proves she can paint by showing off a collection of her stunning artwork on Instagram | Daily Mail Online

● (2). Wikipedia. Sharon Stone; https://fi.wikipedia.org/wiki/Sharon_Stone

Katso myös: Taiteen maailmasta, 2.10.2022; https://taiteenmaailmasta.com/2022/10/02/pierce-brosnan-on-myos-taidemaalari/